List of active policies

Name Type User consent
Pravila ponašanja Site policy All users
Pravila o zaštiti privatnosti Site policy All users

Summary

Vlasnik sustava pedagogija.net je dr. sc. Branko Bognar, izv. prof.  Sustav pedagogija.net namijenjen je e-učenju i suradnji studenata, učitelja, visokoškolskih nastavnika i drugih koji se bave odgojem i obrazovanjem. Svaki korisnik preuzima odgovornost za svoju komunikaciju na ovom sustavu.

Full policy

Bilo koji oblik agresivnog ili uvredljivog ponašanja, povrede privatnosti i kršenja autorskih prava te zakona su neprihvatljivi. Nastavnici ili administrator sustava mogu privremeno ili trajno ukloniti bilo koji sadržaj ili korisnički račun koji se nalazi na sustavu bez prethodne dozvole korisnika.


Summary

Prilikom prijave na sustav treba navesti svoju dob, puno ime i prezime te adresu e-pošte. Ostale podatke, ukoliko želite, možete navesti u osobnom profilu. Prije nego otvorite račun na ovom sustavu za e-učenje trebate pročitati i prihvatiti pravila o zaštiti privatnosti. Prihvaćanjem Pravila o zaštiti privatnosti korisnik potvrđuje da ih je razumio i da se slaže s obradom osobnih podataka koji su njima utvrđeni. Pravila mogu u bilo kojem trenutku biti promijenjena. Ako se radi o većim izmjenama, korisnici će morati ponovno pročitati i potvrdi prihvaćanje Izjave.

Svaki korisnik koji ima bilo kakvo pitanje u svezi osobnih podataka može se obratiti vlasniku sustav Branku Bognaru na adresu e-pošte branko.bognar@gmail.com.

Full policy

Sustav pedagogija.net zahtijeva prilikom prijave da svaki korisnik navede svoju dob, puno ime i prezime te adresu e-pošte. Ostale podatke, ukoliko želite, možete navesti u osobnom profilu. Podatke u svom profili korisnik sam ažurira.

Svi lažni profili bit će trajno obrisani sa sustava. To se posebno odnosi na profile čija je osnovna namjena promoviranje bilo kakvih komercijalnih i poslovnih usluga. Naime, pravo prijave imaju samo pojedinci s navršenih 18 godina koji žele učiti i surađivati posredstvom ovog sustava. U slučaju maloljetnih korisnika, prijavu treba popuniti roditelj ili skrnik.

Nakon popunjavanja prijavnog obrasca, korisnik će dobiti poruku na svoj sandučić e-pošte u kojoj se nalazi poveznica na koju treba kliknuti kako bi se završio proces prijave. Nakon toga, korisnik može sudjelovati u kolegijima ili suradnjama u koje je pozvan, odnosno zna pristupnu lozinku. Svi oni koji se uključe u neki od kolegija ili suradnji bez prethodnog poziva nastavnika ili administratora sustava bit će ispisani iz tog kolegija.

Sustav prati svu aktivnost sudionika bilježeći ih u bazu. Bilješke između ostalog sadržavaju puno ime i prezime, vrijeme i IP adresu korisnika (više o tome možete pročitati na službenoj stranici sustava Moodle). Podatci o aktivnosti sudionika se prikupljaju u svrhu praćenja njihovog sudjelovanja u nastavnim aktivnostima. Podatci se mogu koristiti i za znanstvena istraživanja. Tom prilikom se neće navoditi ime i prezime, IP adresa niti bilo koji podatak koji bi mogao otkriti identitet korisnika bez njegove izričite pisane dozvole. Na korištenje ostalih podataka za nastavne i znanstvene svrhe korisnici pristaju prihvaćanjem ove Izjave.

Korisnik može preko sustava dobiti obavijest od nastavnika ili drugih ovlaštenih osoba u svoj sandučić e-pošte. Ukoliko korisnik želi, može se pretplatiti za primanje poruka iz foruma u kojima sudjeluje u raspravama. Isto tako, može u bilo kojem trenutku otkazati pretplatu na poruke iz foruma.

Trajanje upisa u neki od kolegija dogovara se s nastavnikom koji je zadužen za njegovo vođenje. Nastavnici i administratori sustava mogu upisivati i ispisivati korisnike iz kolegija. Za što su dobili ovlast prihvaćanjem ove Izjave.

Svi podatci se pohranjuju na sustavu sve dok je korisnički račun aktivan te godinu dana nakon što je račun prestao biti aktivnim. Ukoliko korisnik želi da se neki od sadržaja koje je objavio uklone, treba se obratiti nastavniku ili administratoru sustava (branko.bognar@gmail.com). Isto treba učiniti ako korisnik želi ukloniti otvoreni račun. Pri tome će račun biti neaktivan do najviše godinu dana, a zatim će biti uklonjen sa svim sadržajima koje je korisnik objavio. Preporuča se da studenti ne odjavljuju svoje račune sve dok pohađaju nastavu na kolegijima na kojima se koristi ovaj sustav za elektroničko učenje.

Podatci dostupni na ovom sustavu ne dijele se s drugim stranama. Kako bi podatci bili zaštićeni,  poduzimamo razne mjere opreza. Pri tome nije dozvoljeno da korisnici bez dozvole objavljuju sadržaje koje su objavili drugi korisnici bez njihove izričite dozvole. Vlasnik ovog sustava ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene s ovog sustava i nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu vlasnika sustava pedagogija.net branko.bognar@gmail.com. Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencije za zaštitu osobnih podataka.

Sustav pedagogija.net, koji je zasnovan na aplikaciji otvorenog koda Moodle, koristi privremena kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke koje web aplikacije pohranjuju u internet pregledniku dok korisnik pregledava mrežnu stranicu. Privremeni kolačići se brišu kada se odjavite i zatvorite internet preglednik.

Osim privremenih kolačića, sustav koristi kolčiće koje postavlja Google Analytics aplikacija. Svi podatci koje prikuplja ta aplikacija su anonimni i služe za utvrđivanje statističkih informacija u svezi korištenja sustava. Ti podatci se ne dijele s drugim stranama. U slučaju da se na sustavu pedagogija.net koriste neke druge mrežne aplikacije kao što je YouTube, one mogu postavljati svoje kolačiće. U svezi tih kolačića, možete potražiti više informacija na aplikacijama koje ih postavljaju.