• E-učionica

  E-učionica koristi sustav Moodle koji omogućuje organizaciju e-učenja. Na sustavu pedagogija.net nastojimo ostvariti e-učenje koje je zasnovano na konstruktivističkoj i aktivističkoj teoriji učenja. U konstruktivizmu učenje postaje u većem dijelu odgovornost samih učenika koji sudjelujući u različitim socijalnim aktivnostima konstruiraju znanje propitujući njegov smisao i uporabnu vrijednost kroz interakciju s ostalim sudionicima obrazovnog procesa. Aktivističko učenje je pak usmjereno na promjene. Učenje u ovom pristupu nastaje kao rezultat aktivnog stvaranja, odnosno mijenjanja svijeta u kojem živimo. Mijenjajući svoj svijet ljudi mijenjaju svoja razumijevanja, ali isto tako i svoje mogućnosti, odnosno sebe.

  britten

  Učenje je kao veslanje protiv struje. Čim prestaneš veslati, tj. učiti, neizostavno ideš natrag!
  Benjamin Britten

  Mišljenje studenata o e-učenju na sustavu pedagogija.net

  Martina Gavran

  Do sada nisam sudjelovala u ovakvoj vrsti raspravljanja preko interneta i zaključujem da ovaj vid učenja ima svoje prednosti i mane. Prednosti su te što nema treme, svatko se,u njemu najbolje vrijeme, može javiti iz svog udobnog naslonjača te otvoreno napisati svoje mišljenje, ali mane su te da sugovornika ne možete gledati u oči, da ne vidite njegovu reakciju na licu dok iznosite svoje stavove, da se moraju birati riječi koje nisu dvosmislene jer ih ne možete poduprijeti naglaskom, kako bi to debatom u živo mogli.

  Tena Sokolović

  Ovakav način rasprave smatram odličnom metodom raspravljanja i želim se zahvaliti i Vama profesore što ste nam to omogućili. Kao najzanimljiviji dio rasprave bio mi je Plan akcijskog istraživanja. Sviđa mi se što je svaka od nas mogla predložiti neke svoje ideje, izraziti svoju kreativnost,podijeliti nešto zanimljivo sa ostatkom grupe te na kraju krajeva što smo se bolje upoznale.

  Branko Bognar

  Ovaj sustav uredio je Branko Bognar - profesor na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

  O autoru

  objavljeni radovi

  Branko Bognar autor je više radova objavljenih u različitim znanstvenim i stručnim publikacijama.

  Objavljeni radovi

  e-kolegiji

  Sustav Moodle omogućuje upravljanje e-kolegijima. Na pedagogiji.net dostupno je više e-kolegija.

  E-kolegiji